Múzeumok Éjszakája 2014


A Planetárium idén is csatlakozik a
Múzeumok Éjszakája
rendezvényeihez.

  Június 21-én 18 órától 22-én 01 óráig látogathatják kiállításainkat, és megtekinthetik a kupolatermünkben vetített műsorainkat is. 

Programjaink Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogathatók 

 

Csillagászati és űrkutatási kiállítás a Planetárium körfolyosóján

(állandó kiállítás)

Bemutatjuk a Naprendszer égitestjeit, a távoli galaxisok világát, továbbá megismerhetik az űrkutatás mérföldköveit, és azt is, hogy hazánk milyen módon járult hozzá a világűr megismeréséhez

 

A világűr emberközelben

(időszakos kiállítás)
 
 A világűr egyáltalán nincs messze tőlünk, s az űrtevékenység egyre fontosabb részét jelenti hétköznapi életünknek! A Föld körül keringő műholdak napjainkban már sok milliárd ember számára kínálnak szinte nélkülözhetetlen szolgáltatásokat, a magánűrhajók talán már néhány év múlva turistacsoportokat szállítanak majd, bolygókutató űrszondáink pedig izgalmas felfedezésekkel bővítik a kozmikus környezetünkre vonatkozó tudásanyagot.
A MANT szakemberei által készített poszterek közérthető módon segítenek eligazodni a legmodernebb űrtechnológiák, a Naprendszerben található égitestek és nem utolsósorban a hazai űripar kiemelkedő eredményei között.
 

 

Tanulj a műholdakról az ASTRA segítségével!

(időszakos kiállítás)

Tudod hogyan kering a műhold a Föld körül? Hogyan működik és mire használják? Gyere el a Planetáriumba és tudj meg többet a műholdakról érdekes ismeretterjesztő videóink segítségével június 18. és 25. között! Június 21-én, dél és éjfél között különleges programmal készülünk: tarts velünk a Múzeumok Éjszakáján, és teszteld műholdas tudásod rövid kvízünk kitöltésével, melyért cserébe ajándékokat nyerhetsz! 

 A SES világ vezető műhold-üzemeltető, flottájában 55 földkörüli szatellittel. Vállalatunk műholdas kommunikációs szolgáltatásokat nyújt műsorszolgáltatók, tartalom és internetszolgáltatók, mobil és vezetékes hálózati szolgáltatók, valamint üzleti és kormányzati szervezetek számára világszerte. A SES világszerte 291 millió, Európában 151 millió háztartásba jut el, kínálatában több mint 6200 tévécsatornával, melyből 1800-at HD minőségben sugároz. További információért az ASTRA vállalatról és csatornakínálatáról látogasson el a www.onastra.hu weboldalra!

 

Előadások a kupolateremben:

 
    18:00 A Nap Családja
    19:15 Fénysugár az Andromédáról
    20:30 Ismerkedés a Planetárium műszereivel
    21:45 Égiekkel játszó földi lelelmény
    23:00 Az égbolt csodái
    00:15 Csodálatos Univerzum - 3D mozifilm
 
Műsorainkat pontosan kezdjük, a késve érkezőket nem áll módunkban beengedni az előadásra.
Előadásainkra a férőhelyek száma korlátozott, de honlapunkon lehetőséget biztosítunk előzetes helyfoglalásra.