Szemléletes matematika

2014. május 21. és  június 7. között tekinthetik meg a Planetárium körfolyosóján a Szemléletes matematika című kiállítást a budapesti Goethe Intézet rendezésében. 

Az interaktív kiállítás a Planetárium nyitvatartási idejében látogatható, csoportokat csak előzetes jelentkezés után tudunk fogadni.

A „Szemléletes matematika” című kiállítás számos izgalmas kísérlet révén igyekszik megismertetni a látogatókkal a matematika világát, közelebb hozni hozzájuk és kézzel foghatóvá tenni számukra a világ egyik legelvontabb tudományágát.

 A program elsősorban 10-15 éves korú fiataloknak szól, de természetesen minden érdeklődőt szeretettel várunk.

„Ez miért van?” – vetődik fel bennünk a kérdés a játékos, ámulatba ejtő és elgondolkodtató feladatok megoldása közben, és már jön is a válasz, a magyarázat a kezdetben érthetetlennek tűnő jelenségekre. Megtapasztalni, megérteni és megszeretni – így lehetne összefoglalni a kiállítás lényegét, amely új ötleteket adhat a matematika tanulásához és tanításához.

Kortól és képzettségtől függetlenül bárki bekapcsolódhat a kísérletekbe: puzzle darabokat rakhat ki, hidakat építhet, kockajátékokon törheti a fejét, golyóversenyt nézhet meg közelebbről, óriási szappanbuborékokat fújhat, miközben mintegy mellékesen foglalkozik a matematikával.

A Goethe Intézet a gießeni Mathematikum 160 kiállítási tárgya közül kapott kölcsön húszat a „Szemléletes matematika” című kiállítás megrendezéséhez.

A kiállítás kétnyelvű, azaz német és magyar nyelven is megtekinthető.

A belépés díjtalan. Iskolai osztályok (max. 30 fő) és szervezett csoportok esetén előzetes bejelentkezés szükséges. A jelentkezést követően néhány napon belül e-mailben értesítjük az érdeklődőket a számukra lefoglalt időpontról, ami igény esetén a lehetőségek keretén belül még módosítható.

Jelentkezés

Kérdések esetén, kérjük, forduljanak Nagy Kata projektasszisztenshez: Mail Symbolprojektbkd@budapest.goethe.org