A Nap családja - tízezerszer

2013 december 10-én tartjuk a Nap családja című műsorunk jubileumi bemutatóját, amire minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

35 év csillagászati mércén márve nagyon rövíd időtartam, egy intézmény életében viszont hosszú idő. 1978-ban az akkor még újnak számító Planetáriumban gyerekeknek szóló műsort mutattak be, A Nap családja címmel. A forgatókönyvet Schalk Gyula írta. Az évek során persze egyre többet tudtunk meg szűkebb kozmikus környezetünkről, az új felfedezéseket időről időre beleszőttük a műsorba, de a kerettörténet nem változott. A Planetárium története során ez lett legnépszerűbb előadásunk, szinte minden nap műsorra tűzzük, de sokszor ez sem elég. Rendszeresen kérik iskolás csoportok műsoron kívül is.
Az elmúlt évtizedek során 10 000 vetítést ért meg , ezzel a Budapesti Planetárium - de talán a világ - legtöbbet vetített planetáriumi műsorává vált. A jubileum alkalmából ismét felújítottuk egy kicsit a forgatókönyvet, hogy naprakészek legyünk az elhangzó tudományos tények tekintetében. Néhány látványelemmel is bővítettük a palettát, reméljük, nézőink megelégedésére.

A jubileumi bemutatóra december 10-én 16:00 órakor kerül sor.
Vendégünk lesz Halász Judit színművésznő, aki a Nap szerepében meg is szólal a műsorban.

Rendezvényünkre a belépés díjtalan, de a korlátozott férőhelyek miatt érdemes honlapunkon helyet biztosítani rá.